Over Toentje

In Toentje groeit de Stad!

Stichting Toentje is een initiatief van Jos Meijers, gemeente Groningen en de Stadse voedselbank.

Wij zijn een sociale onderneming die sinds 2013 op duurzame en professionele wijze verse groenten en kruiden produceert voor de voedselbank Groningen. Een duurzame vorm van armoedeverlichting. Toentje brengt veel verschillende mensen met elkaar in contact en biedt een laagdrempelige, duurzame en veilige werk en leerplek. Een prachtige ontmoetingsplek die aan mensen uit alle lagen van de samenleving plek biedt. Want iedereen kan vrijwillig aan de slag in Toentje. Dit zie je ook terug in onze groepsamenstelling en is ook de kracht van Toentje. Inspiratie door ontmoeting. Een plek waar je vanuit basis en rust weer verder komt. Toentje biedt ook participatiebanen voor mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Bie de Buuf Toentje heeft haar eigen restaurant biedebuuf op steenworp afstand van de tuin in de prachtige oude drankenfabriek van de firma Woldring&Idema. Hier kun je genieten van een lokale menu kaart, vergaderen, je feest houden of aanschuiven bij ons programma en workshops.                                                                                     

Groning! Wij hebben ons eigen stadshoning, een samenwerking met Geert van Eizenga van de Hoogeland imkers en de stadsimker.                                                         

TOPHOP YEAH! Toentje heeft haar eigen hoptuin i.s.m. met Baxbier een project ontstaan uit de samenwerking met ons broederproject uit Bremen Gemüsewerft.

Wil je meedoen? stuur ons dan een bericht via ons contactformulier!