projecten
Projecten

in Toentje groeit de mens!

Soep op de stoep

Samen met Wij Groningen worden er wekelijks soepen uitgedeeld aan inwoners van de Oosterparkwijk. Bie de Buuf verzorgt de soepen en deze worden elke week in een andere straat weggegeven door de opbouwwerkers aan bewoners om op een laagdrempelige wijze contact te houden met elkaar en informele zorgvragen op te halen.

Schoolontbijt, een boterham voor ieder kind

5 dagen in de week verzorgt Bie de Buuf belegde boterhammen voor de kinderen van o.a. OBS de Kleine Wereld in de Korrewegwijk, IKC Borgman Oosterparkwijk en de Simon van Hasselt school in Vinkhuizen. Helaas komt het nog steeds voor dat kinderen zonder ontbijt of broodbak op school komen. Door dagelijks boterhammen aan te bieden krijgt ieder kind dezelfde kansen op een gezonde maaltijd.

Boeren voor de voedselbank

Samen boeren voor de Noordelijke voedselbanken en de lokale markt

Klik op deze tekst en ga direct naar de website van boeren voor de voedselbank.

Vanuit de samenwerking tussen Toentje en Gert Noordhoff van biologisch akker- en tuinbouwbedrijf uit Bellingwolde
Is het project Boeren voor de Voedselbank in het leven geroepen. De bestaande voedseltuinen in Groningen produceren niet genoeg om in de groeiende behoefte van versproducten voor de provinciale voedselbanken te voorzien. In prachtige strokenteelt ter bevordering van de biodiversiteit oogsten wij jaarlijks de heerlijkste gewassen zoals diverse kolen, pompoenen en venkel. Deels voor de voedselbank en deels voor de reguliere markt.

Kooklessen en de Natuurbeleeftuin

Wekelijks verzorgen de opbouwwerkers kooklessen voor kinderen uit de wijk bij Bie de Buuf. Naast de kooklessen leren ze in Toentje ook kruiden en groenten herkennen. Naast de kooklessen wordt er momenteel gewerkt aan de realisatie van een echte Natuurbeleeftuin i.s.m. het IKC, SKSG en Gemeente Groningen.

Sla met Groente!

Sla met groente! is een toegankelijk en humoristisch kookformat. Speerpunt is om jongeren het bereiden van een gezonde en lekkere maaltijd te leren, met lokale producten uit het noorden. In 6 รก 8 minuten wordt met een aantrekkelijk en frisse blik gekeken naar groenten van verschillende kleuren en smaken, waarmee een gezond gerecht wordt bereid. Elke aflevering zit vol met humor, absurditeit en creativiteit, waarbij het aantrekkelijk maken van groente voor jongeren voorop staat